CUENTOS

BUSCANT LA MÀGIA

publicado a la‎(s)‎ 6 abr. 2011 11:27 por Teresa Olloqui   [ actualizado el 6 abr. 2011 11:28 ]

Un cop passat Nadal, camí cap a l’Orient després que els Reis tornessin de repartir els regals, es van adonar que algú els havia robat la màgia i sense ella els estels no podien fer els regals. I les joguines els hi sortien malament, per exemple: una nina els sortia amb els peus al cap, un cotxe de policia els sortia amb tres rodes i amb sirenes de camions de bombers...

Tots estaven desesperats! No sabien que fer!

Aleshores els tres Reis van decidir anar a preguntar a l’estel d’Orient si sabia alguna cosa però l’estel els va dir que no. Sense desesperar-se van rumiar i rumiar fins que en Melcior digué: -Ja ho tinc! Anirem a preguntar als pastors.

Van agafar els seus camells i van anar cap a Betlem. Un cop allà els hi van preguntar als pastors però ells no havien vist res .

Però potser la Verge Maria i San Josep si que podrien haver vist alguna cosa. -digué un pastor.

Fent cas al pastor es van dirigir cap al portal. Un cop allà es van trobar amb el bou, la mula i el nen Jesús jugant amb la palla al Mikado.

Gaspar va preguntar : -on són els teus pares?

Jesús respongué: -la meva mare ha anat al riu a rentar la roba i el meu pare ha anat al mercat a comprar el dinar .

Voleu jugar amb nosaltres? Els tres Reis digueren que si.

Al cap d’una estona va arribar Maria amb el cistell de la roba per estendre.

Maria va preguntar què havia passat, i Baltasar li explicà que estaven fent i per què havien vingut. Maria reflexionà i pensà en el que li havia dit el Sol però que era un secret. Llavors Maria com que sabia guardar un secret els va dir que anessin a preguntar el Sol.

Quan arribaren a casa del Sol entraren, li explicaren el que passava i li preguntaren si havia vist alguna cosa. El Sol els va explicar que mentre vigilava la terra, va veure a la lluna que els hi estava treien la màgia.

Tots tres anaren a visitar a la lluna: -lluna, has sigut molt dolenta al treure’ns la màgia. Per què ho has fet? -Digué Melcior. -La veritat es que ho he fet perquè estic gelosa dels estels. -Doncs d’ara en davant seràs l’encarregada que totes les joguines surtin ben fetes. Digué Baltasar.

I així va ser fins el dia d’avui.


                                                                                                                                    María de Noguera i Tere Clanxet

1-1 of 1